1161 Budapest, Csömöri út 157.
Tel.:+36-1-405-6653 Fax:+36-1-405-1378 E-mail: info@x-bike.hu
BMW alkatrészek és kiegészítők
1161 Budapest, Csömöri út 157.
Tel.:+36-1-405-6653 Fax:+36-1-405-1378 E-mail: info@x-bike.hu
BMW alkatrészek és kiegészítők

Wilbers tuning futómű alkatrészek

Wilbers futómű alkatrészek BMW motorkerékpárokhoz

Wilbers Performance Suspension: A legjobb orvosság a tökéletes futóműhöz! 

Az Ön kívánsága a mi filozófiánk!

Az Ön kívánsága szerint szerelik össze az Ön személyre szabott teleszkópját. Nem kezdik el addig a gyártást, amíg nincs birtokukban az összes szükséges információ, mint például az Ön, az utasa és a csomagjainak súlya, illetve az Ön vezetési stílusa. Az imént felsorolt információk, valamint az Ön magassága szintén befolyásolják a későbbi felfüggesztés alkatrészeit. Ezt mind nem kíváncsiságból kérdezik, hanem mert ezek az adatok fontosak lehetnek a tökéletes beállításhoz, így növelve a biztonságot és a motorozás élményét. Hogyha akármilyen különleges konstrukcióra lenne szükség a Wilbersnél tudják csökkenteni, illetve növelni a motorkerékpár vezetési magasságát a teleszkópok hosszabb, vagy rövidebb beállításával. Ez a lehetőség természetesen felár nélkül van a Wilbersnél.

Szükségünk van kihívásokra!

A Wilbersnél ezt úgy hívják, hogy “éppen jókor”, ami azt jelenti, hogy garantálják az egyénileg összerakott termékek 14 napon belüli kézbesítését. Akár motorról, quadról, ATV-ről, vagy robogóról illetve autóról van szó, a lényeg az, hogy az Ön kívánságai mindig különlegesek a számukra. A Wilbersnél szeretik a kihívásokat, s ezekre szükségük is van, hogy teljesíteni tudják az Ön elképzeléseit. Lenne olyan óhaja, mely nem várhat 14 napot? Erre is van megoldásuk, mégpedig a sürgősségi rendelés lehetősége. Ekkor egy kisebb sürgősségi felárat számolva, 3 napon belül tudják szállítani a terméket, ezt garantáljuk! Egy másik része az üzletpolitikájuknak az, hogy nem növelik az áraikat évről évre. Túl egyszerű lenne a vásárlókkal megfizettetni az alapanyag árak, az adó és egyéb költségek emelkedését, de Ők ezt nem teszik.

 

 

 

 

 

Tájékoztatásul itt találod a 2022-s kisker Wilbers árlistát (Euro):
Wilbers 2022 kisker árlista


Wilbers első futómű alkatrészek, progresszív és lineális villarugószettek

A Wilbers progresszív és lineális villarugói megszűntetik a teleszkópok felütését. Felépítésüknek köszönhetően mind a kis útegyenlőtlenségeknél, mind pedig nagy ütéseknél, erős fékezéseknél ugyanolyan jól rugóznak. Ez többéves tervezői munkának és egy intenzív tesztprogramnak köszönhető, amelynek során a villarugókat a Nürnburgring Nordschliefe tesztpályájától kezdve a különböző autópályákon át tesztelték. A villarugók széria gyártására csak azután kerülhet sor, ha a több éves tapasztalattal rendelkező tesztpilótak és a TÜV tesztelő szakemberei is egyaránt meg vannak elégedve az eredményekkel.

A villarugókhoz a 29 éves garancia és az ABE (általános működési engedély) minősítés mellett a beépítéshez tartozó részletes leírás is a csomaghoz tartozik. A legjobb villaolaj  és a megfelelően beállított légrés kiegészítve a progresszív villarugókkal tökéletes menetstabilitást eredményez.

A gyártó által tesztelt és kiválasztott Wilbers teleszkóp olaj viszkozitás használata ajánlott minden esetben, ugyanis a különböző gyártók olajviszkozitásai nagy mértékben is eltérhetnek, így rossz irányba befolyásolva a teleszkóp működését!
2016 októbertől a Wilbers teleszkóprugók egy vibrációs kerámia felületkezelést (polírozást) kapnak, melynek során a felületük durvasága nagyságrendekkel csökken, akárcsak a működésük során fellépő surlódás = Zero Friction. Ennek köszönhetően a precízebb működés mellet nő az olaj, a szimering és a csapágyak élettartalma.

 

 

 

 

A Wilbers rugószettjei több, mint 50 féle BMW modellhez rendelhetőek az 1978-as R45-ös modelltől a legújabb S1000RR HP4 modellig.

Villarugók ára 54.900.-Ft-tól  1 liter Wilbers teleszkópolajjal

Típus és évjárat megjelöléssel kérjen pontos ajánlatot a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeken.


Komplett Wilbers teleszkópok személyre szabva

Egyedileg, személyre szabva készített komplett első teleszkóp pár 2 év garanciával.
A nyomó csillapítás 10 fokozatban, a húzó csillapítás 10 fokozatban állítható, 10mm rugóelőfeszítés állítás.

Cartridge szett 285.000.-Ft
Komplett teleszkópok párban 669.000.-Ft-tól

 

 

 

 

Típus és évjárat megjelöléssel kérjen pontos ajánlatot a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeken.


Wilbers rugóstagok,  BMW ESA rugóstagok személyre szabva

A Wilbers kínálatában legalább húszféle rugóstag található, melyek mindegyike megfelel az egyéni elvárásoknak. Megszámlálhatatlan egyedi megoldást kínálnak a különbözőbbnél különbözőbb vásárlói igényekre. Minden rugóstag elkészítése egyedi, mivel személyre szabottan készül a Wilbersnél extra díjszabás nélkül. Szerepe van az egyedi beállításoknál a vezető testsúlyának és vezetési stílusának, ahogyan a versenypályán, túra közben, vagy terepmotorozásnál is. A Wilbersnél szinte minden termék a TÜV-nek (Műszaki minőségellenőrző egyesület) illetve az ABE-nak (általános működési engedély) megfelelően lett kifejlesztve. Az összes rugóstag 5 év garanciával érkezik a felhasználóhoz, ami garantálja a minőséget!

Wilbers BMW ESA rugóstagok

A BMW gyár az ESA futóművel rendelkező modelljeit nagy sikerrel értékesíti az egész világon. 2005-óta ajánlják különböző motorjaikat külön opcióként választhatóan ESA futóművel. Az ESA rendszer (Elektronic Suspension Adjustment – elektromos rugóstag állítás) lehetővé teszi a motor vezetőjének, hogy akár menet közben is 3 fokozatban módosíthassa a futóművet az útviszonyoknak megfelelően. Azért szükség ez az elektromos rendszer, mert így nem okoz több problémát a futómű egyszerű beállítása a pilóta súlyához akár könnyű, vagy nehéz.

2010-ben a Wilbers mérnökei megalkották az új rugóstagokat a BMW ESA rendszeréhez.

Lehetőség van a világ legjobb egyedileg készített WILBERS rugóstagjainak és a BMW ESA rendszerének az összeépítésére, így megalkotva a tökéletes végeredményt. A Wilbers rugóstagjai választhatóak a gyári rugóstagoknak megfelelő hosszúságban, vagy felár nélkül kérhető akár 80mm-es ültetéssel is! A személyes adatok megadásával minden esetben egyedileg készülnek el a Wilbers rugóstagjai, az ültetett kivitellel pedig lehetősége van az alacsonyabb pilótáknak is a talaj biztonságos elérésére. A Wilbers figyelembe vesz minden kérést amikor elkészíti a személyre szabott rugóstagot és azt is, hogy a kormányon elhelyezett ESA állító modult ne kelljen nélkülözni és az az új egyedileg készített rugóstaggal még kitűnőbben működjön!

WESA rugóstagok 220.000.-Ft-tól

A WESA rugóstagok a következő BMW modellekhez rendelhetőek jelenleg:

F700GS 2012-től, F800GS 2012-től, F800GS-F850GS Adventure 2013-tól, F800GT 2013-tól, R1200GS 2004-2010-ig, R1200GS 2011-2012-ig, R1200GS Adventure 2006-2010-ig, R1200GS Adventure 2011-től, R1200GS 2013-tól, R1250GS 2019-től, R1250GSA 2019-től, R1200R 2006-2010-ig, R1200R 2010-től, R1200RT 2005-2009-ig, R1200RT 2010-től, K1600GT / GTL 2011-től és ez nem az összes.


 

 

 

Egy vásárlónk küldte az alábbi leírást miután beépítettük neki a BMW R1200GS ESA-ba egy Wilbers futóművet 35mm-es ültetéssel:

Wilbers ESA R1200GS

Wilbers vezérlőegység az ESA rugóstagokhoz

A Wilbers csapata megoldást kínál a meghibásodott gyári BMW ESA vezérlőegységére. Némely esetben a gyári rugóstagok aljára épített vezérlőegység a korrózió, vagy külső mechanikai sérülés miatt tönkremehet. Amennyiben a gyári BMW alkatrész cseréje szükségessé válik, az egy nagyon költséges megoldás, különösképpen a garanciális időszakon túl.

A WESA rugóstagok fejlesztése közben a Wilbers csapata észrevette, hogy a gyári vezérlőegység a vezetékek mellett könnyen beázik, ez a hiba a rendszer teljes meghibásodásához vezethet. A fejlesztőmérnökök segítségével megtalálták a legideálisabb megoldást a problémára, az elektromos motor pótlására.  Figyelembe véve a gyári alkatrész gyenge pontját új vezérlő egységet építettek, melyet jobb szigeteléssel láttak el és a gyári alkatrészhez viszonyítva kedvezőbb árral kínálják a BMW modelljeihez.

Wilbers Adjustline rugóstagok:

Minden esetben a felhasználó adatai alapján egyedileg készülnek el, 5 év garanciával rendelkeznek. A rugóelőfeszítés a gyártó által mellékelt körmöskulccsal állítható,  típustól függően 22 fokozatban állítható húzófokozat állítási lehetőséggel rendelkeznek, vagy 22 fokozatban állítható húzófokozat és 22 fokozatban állítható nyomófokozat állítási lehetőséggel rendelkeznek. A rugó kék, vagy fekete színben rendelhető alapáron,  illetve felárral lehetőség van a RAL színskála alapján további színű rugókkal rendelni. Az Adjustline rugóstagok esetében felárral rendelhető hidraulikus rugóelőfeszítés állítás, illetve mechanikusan állítható magasságállítási lehetőség is.

Adjustline rugóstagok 220.000.-Ft-tól

A Wilbers Adjustline rugóstagok több, mint 60 féle BMW modellhez rendelhetőek az 1978-as R45 modelltől napjainkig.

Wilbers Ecoline rugóstagok:

Minden esetben a felhasználó adatai alapján egyedileg készülnek el, 5 év garanciával rendelkeznek. A rugóelőfeszítés a gyártó által mellékelt körmöskulccsal állítható, csillapítás állítási lehetőségük nincs. A rugóstag fekete színű rugóval rendelhető alapáron, illetve felárral lehetőség van a RAL színskála alapján további színű rugókkal rendelni.

Ecoline rugóstagok 180.000.-Ft-tól

A Wilbers Ecoline rugóstagok több, mint 50 féle BMW modellhez rendelhetőek az 1978-as R45 és R65 modellektől napjainkig.

Hagon rugóstagok:

Kifejezetten régi motorokhoz készül, egyszerű, olcsó megoldás a gyári elhasználódott rugóstagok kiváltására. 6 féle választható kivitelben készül. A rugóstagokon a rugó előfeszítés a gyártó által mellékelt körmös kulcs segítségével állítható.

Hagon rugóstagok párban 79.000.-Ft-tól

A Hagon rugóstagok több, mint 10 féle BMW modellhez rendelhetőek az 1960-70-80-as években gyártott modellekhez.

Típus és évjárat megjelöléssel kérjen pontos ajánlatot a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeken.


Kormánylengéscsillapítók

A Wilbers által kifejlesztett és 2008-ban piacra dobott kormány lengéscsillapító 7075-ös repülőgép alumíniumból készül. Ez egy logikus előrelépés volt a gyár részéről, hiszen a múltbeli tapasztalatok azt mutatták, hogy egy jó minőségű kormány lengéscsillapító legfontosabb tulajdonsága, hogy a képződött rezgéseket elnyelje. A csillapító egység felfogatószettje is a 7075-ös alumíniumból készül.

Az újonnan kifejlesztett „Two-Way” tűszelep rendszer gondoskodik arról, hogy a kormány lengéscsillapító mindkét irányban ugyanolyan lineárisan viselkedik és emellett 24 fokozatban is állítható a csillapítás rajta. A kormány lengéscsillapító 55, 75, 120, 140 és 160 mm -es úttal rendelkezik.

Kormány lengéscsillapítók 99.000.-Ft-tól

 

 

 

 

 

A Wilbers-Toby kormány lengéscsillapítók több, mint 10 féle BMW modellhez rendelhetőek.

Típus és évjárat megjelöléssel kérjen pontos ajánlatot a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeken.


Ülésmagasság csökkentő, vagy emelő szettek

Motorkerékpár ülésmagasságának csökkentése, azaz a közlekedési lámpa szindróma:

Az “új generációs” motorosok magassága az elmúlt években biztos, hogy nem csökkent. Talán kicsit idősebbek és komótosabbak lettek, de a problémát inkább az jelenti, hogy nagyon sok új motornak megnőtt az ülésmagssága. Talán Önök is tapasztalták már ezt, amikor egy új motorra próbáltak felszállni és nekünk elhihetik a felszállás nehézsége nem a ruganyosság hiányából ered. Az elmúlt 25 évben a motoron elfoglalt pozíció nagyon kis lépésekben, de folyamatosan változott.

Amíg a ’80-as években a motorkerékpárok átlagos ülésmagassága 750-800mm volt, addíg ma ez az érték 800-850mm körül alakul. Ez elsősorban annak az eredménye, hogy a modernebb motoroknál a kipufogót az ülés alatt vezetik el. Emellett még az is szerepet játszott az ülésmagasság növekedésében, hogy a morotkerékpárokat a sportosabb vezetéshez szükséges minél nagyobb dőlésszőg eléréséhez tervezik, ami nem biztos, hogy minden motoros elsődleges szempontja. Továbbá a motorok kedvezőbb aerodinamikájának elérése érdekében is növelték az ülésmagasságot.

Ezek mind-mind érthető indokok, azonban semmi jelentőségük nincs, ha egész egyszerűen a motoros lába nem, vagy csak nehezen éri el a talajt. Ez volt az ami a Wilbers-et arra ösztönözte, hogy olyan átalakító szetteket kínáljon, melyeknek segítségével az ülésmagasság akár 100mm-rel is csökkenthető. Ezeknek az ülés magasság csökkentő szetteknek köszönhetően már számos motoros képes volt álmai megvalósítására és olyan magas széria motort tud megülni, amiről régebben csak álmodhatott.

A Wilbers cég átalakító szettjeivel, ahol a rúgóstagok és teleszkópok beállításával akár 100mm-el csökkenhet az ülésmagasság elérhetjük, hogy a motorunkat minden szituációban teljes kontroll alatt tartsuk. Minden Wilbers ültetés kitt rendelkezik a német ABE minősítéssel!

Az alábbi példák a Wilbers üléspozíció tuning eredményeit mutatják be:

-50mm-es ülésmagasság csökkentés a BMW G450X-nél
-40mm, vagy 50mm-es ülésmagasság csökkentés a BMW G 650 X Country-nál
-50mm, vagy 125mm-es ülésmagasság csökkentés a BMW G 650 X Moto-nál
-35mm, vagy 50mm-es ülésmagasság csökkentés a BMW HP2 Megamoto-nál

Ülésmagasság növelés

Amennyiben Ön túl magas és az ülésmagasság túl alacsony, vagy a motor túl hamar felfekszik és így nem képes jobban bedönteni a motort? Az ülésmagasság csökkentés mellet természetesen az ülés magasság növelésére is kínálunk megoldást. Amennyiben a motor hátsó rugóstagja jó állapotban van, akkor képesek vagyunk az ülésnövelő szettel az ülésmagasságot nagyon sok sport és túramotor esetében akár 15-30mm-el megnövelni.

Ülésmagasság csökkentő, vagy növelő szettek több, mint 10 féle BMW modellhez rendelhetőek.

Ülésmagasság csökkentő szettek 43.500.-Ft-tól,  ülésmagasság növelő szettek 33.500.-Ft-tól

Típus és évjárat megjelöléssel kérjen pontos ajánlatot a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeken.


Wilbers teleszkóp szárak

Felverődő kövek megsértették a teleszkópjának külső, vagy becsúszó szárát? Baleset, vagy csak a mindennapi használat esetén is a teleszkóp szárak cseréje rendkívül sokba kerülhet, mert a motorkerékpár gyártók az USD (upside down) teleszkóp szárakat csak a becsúszószárhoz csavarozott, a kerékagy rögzítésére szolgáló szerelvénnyel együtt árulják. Ennek következtében a becsúszó szárak cseréje igen költséges lehet nem csak az USD, de a hagyományos villáknál is. A Wilbers teleszkóp szárak használata esetén ezek a költségek akár 50% -kal is csökkenthetők!

A Wilbers Promoto teleszkóp szárak: a kiváló minőségű bevonatnak köszönhetően a teleszkópok élettartama jelentősen megnövekszik és a motorkerékpár menettulajdonságai is javulni fognak. Felár ellenében a becsúszó szárakat akár titán-nitrit, vagy karbon bevonattal is ellátjuk.

Króm szár ára 59.900.-Ft/db

Titán nitrit bevonatú szár ára 95.000.-Ft/db

Karbon bevonatú szár ára 110.000.-Ft/db

Több mint 300 féle típushoz!

Ezen kívül a külső és belső teflon bevonatú csúszócsapágyak sokféle méretben kaphatóak nagyon jó áron! Természetesen a már ismert progresszív és lineális első rugók és a hozzájuk passzoló olajjal ajánlott!

Teleszkópok javítása, szervizelése, rugók beépítése az X-Bike szervízben!

A Wilbers Promoto teleszkópszárak több, mint 40 féle BMW modellhez rendelhetőek az 1960-as évektől gyártott modellektől napjainkig.

Típus és évjárat megjelöléssel kérjen pontos ajánlatot a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeken.

Hírek
Ünnepi nyitvatartás 2024 [2024.03.14. - 09:51] Ünnepi nyitvatartás 2023 [2023.12.18. - 16:32] Nyári szünet 2023 [2023.08.04. - 07:37] További hírek >>>
Újdonságok
LSL SlideWing [2022.09.12. - 09:50] Új fékcső adapter BMW modellekhez [2022.04.22. - 15:45] LSL bukócsövek [2021.03.31. - 14:08] További újdonságok >>>
Gyártók, beszállítok